Onze hoogheden

Vorst Rob

Kattendonders, Kattendonderinnekes,

Als deze kattendonderskrant in de bus valt is er inmiddels een nieuwe voorzitter gekozen van dit geweldige clupke. Ik heb het een aantal jaren gedaan met liefde en plezier en wens daarom ook de nieuwe voorzitter veel plezier en succes toe. Hij zal de komende tijd nog onder de hoede meedraaien met het huidige bestuur en zodra het nieuwe seizoen zich aandient zal hij toe treden.

Dit is alweer het 7e seizoen dat we met de kattendonders op pad zijn en ze bestaan alweer 8 jaar. Carnaval 2019 was een donders gezellig jaar met Prins Frans d’n Urste en zijn adjudant Hans. Zij zijn ons voorgegaan in 2019 en daarvoor wil ik hun ook bedanken, jongens het was een geweldig carnavalsjaar. Ook dit jaar zijn we weer rond gegaan met de statiegeld actie en wil jullie laten weten dat het weer een succes was, daarvoor alle gulle gevers onze dank hier voor.

Het programma van dit carnavalsseizoen ziet er globaal hetzelfde uit zoals jullie gewend zijn met enkele aanpassingen. Wij trappen carnaval weer af op de vrijdagavond met ons vurpruve, gezellig samenzijn in onze residentie van Phileutonia. Zaterdagsochtend staan we al vroeg paraat om samen met alle bevriende verenigingen de kei omhoog te halen en de sleutel te ontvangen van onze mooie stad Helmond. Natuurlijk op de zondag de grootste optocht van het zuiden, waar wij met veel plezier aan mee doen. In de avond gaan de Kattendonders On Tour om enkele bevriende verenigingen te gaan bezoeken in Eindhoven en Geldrop. Maandag is onze vertrouwde kindermiddag en in de avond ons Kattendondersbal waar we ook bezoek krijgen. Dinsdag gaan we al vroeg op pad samen met onze hofkapel “de Hoizeiers” van Phileutonia om onze hofschenkers die het Lieshouts nat schenken te gaan bedanken voor hun steun. In de avond gaan we kanen en klinken in het clubgebouw met om 23.11 onze afscheidsceremonie. Al bij al hebben we weer een skon programma samen gesteld.

Ons menneke waar het dit jaar omdraait Hij staat altijd op de dansvloer dus aan hem zal het niet liggen om van carnaval 2020 een donders skon jaar te maken. Hij gaat er samen met de kattendonders een geweldig fisje van maken. Dat hebben we allemaal al mee mogen maken tijdens ons uittreden naar de bevriende verenigingen. Prins Regilio d’n urste ( Regilio Klomp) heeft maar een motto “kom we vatte er nog inne” . ik hoop jullie alle te mogen begroeten in onze Hoftempel van Phileutonia en dat we er samen een dondersgezellige carnaval van gaan maken met z’n alle. Alaaf, Alaaf, Alaaf.

Iedereen bedankt voor het vertrouwen in mij als interim voorzitter. Rob Deelen Interim voorzitter cv. De Kattendonders

 

 

 

 

 

 

Grootvorst François, Prins Frans d’n Urste 2019

Dankwoord, Prins Frans d’n Urste 2019

Kei skon joar waar ut, samen met mijn schoonbroer Hans hebben wij er zeker van genoten. Ik heb dit afgelopen jaar toch carnaval op een andere manier beleefd dan andere jaren.

Normaal ben ik de spreekstalmeester ( grootvorst ) en toen moest ik mijn mond houden wat niet altijd mee viel. Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om Vorst Rob te bedanken dat hij fungeerde als spreekstal meester en dat hem dat goed is afgegaan.

Op vrijdag 21 nov. 2018 was het dan zover, onder tromgeroffel werd ik bekend gemaakt. Iedereen bleef naar de deur kijken terwijl de naam van Prins Frans d’n urste uit de speakers schalde en ik al uitgebreid met mijn armen in de lucht stond, en niemand die dat zag was wel lach wekkend, de hoogte punten van carnaval heb ik het leukst ervaren o.a. de Foute roze avond, kattendonders On tour het dweilen in de stad, d’n optocht enz. maar ook zeker een paar dagen voor carnaval “de Prinsen Daup” bij de houtse Kluppel waar skon en alle uittredens naar de bevriende verenigingen.

Jazeker, ik heb genoten met volle teugen en kijk er op terug als een donders gezellige carnaval 2019. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en dan met namen mijn vrouw Miriam en kinderen Noa & Quinn. Ik wens Prins Regilio ook een donders gezellig seizoen en dat hij er met veel plezier op terug kan kijken. Ik ben weer terug te vinden als de spreekbuis van de vereniging Grootvorst François.